Enchilladas
6 ks pšeničných tortil
půlka vařeného kuřete
drcená rajčata v plechovce
rajský protlak menší
svazeček koriandru
1 větší cibule
4 stroužky česneku
1 PL sojové omáčky
300g sýra (ideálně chedar, ale může být i gouda nebo eidam 45%)
římský kmín, chilli, cukr, sůl, pepř
Na másle osmažíme cibulku do sklovata, pak přidáme koření (lžička římského kmínu, půl lžičky až lžička chilli, lžička cukru, půl lžičky soli, pepř dle chuti). Trošku zasmažíme a přidáme sojovku, plechovku rajčat, česnek, koriandr a rajský protlak. Necháme probublat a odebereme asi 150 ml bokem. Do zbytku přidáme obrané kuře a 200g sýra. Směsí naplníme tortily, srolujeme a naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy. Nahoru nalejeme zbytek odložené omáčky, zakryjeme alobalem a dáme péct na 250 st. cca 20 minut. Poté sejmeme alobal, posypeme zbylým sýrem a zepečeme ještě asi 5 minut než se sýr rozteče.
Inspirace ze stránech www.chute-sveta.cz