Guláš z divočáka
500 g kančího masa
2 ks cibule
4 stroužky česneku
olej
máslo
2 dcl piva
3 dcl hovězího vývaru
4 ks jalovce
2 ks bobkového listu
3 ks nového koření
1 lžíce rajského protlaku
1 lžička plnotučné hořčice
mletá paprika
provensálské koření
sůl
pepř
kmín
jíška
V hrncii si rozehřejeme olej s kouskem másla a nakrájíme cibuli a osmahneme, česnek prolisujeme a přihodíme do hrnce. Až bude cibulka dohněda, přidáme nakrájené maso na kostky a přidáme všechno koření a bylinky.
Až se maso zatáhne a rozvoní, přihodíme protlak a hořčici. Pořádně promícháme a necháme malinko prosmažit. Přilijeme pivo a chvilku povaříme a trošku zredukujeme. Poté zalijeme vývarem a vaříme 25-30 minut v tlakáči (v hrnci cca 1,5 hodiny). Záleží na velikosti kousků masa. Ve finále zahustíme jíškou.